divendres, 1 d’abril del 2016

Les formes geomètriques

Les encarregades de fer la primera presentació van ser la Jessica, la Lourdes, l'Aroa i la Nicole. 

Era una unitat didàctica que s'anomenava "Les formes geomètriques" i anava dirigida a nens de P5 en l'àmbit de matemàtiques

El primer que em va cridar l'atenció és el fet que no avaluarien amb notes numèriques. En l'educació que nosaltres vam rebre i, encara en la major part de l'educació actual, es centra molta atenció en les notes que treuen els alumnes, i això s'hauria de canviar. En el cas de la seva unitat didàctica, donaran importància al fet que el nen sàpiga identificar, el nom i dibuixar les diferents formes geogràfiques. 

També, m'ha cridat l'atenció, de forma positiva, que estigui contextualitzat, és a dir, que no només sàpiguenfer-ho a classe en material didàctic sinó que, per exemple, siguin capaços d'identificar les formes en el seu dia a dia i saber que aquestes conformen el seu entorn del dia

En la primera activitat, es fan 5 jocs amb l'ús de les tauletes, integrant així les TIC com en les altres dues activitats. La segona se centra en la construcció d'un robot amb formes geomètriques, també amb un programa d'ordinador o tauleta. Aquí és on jo em pregunto si amb 5 anys seran capaços de realitzar aquesta activitat sense problema. 

Finalment, destacar la diversitat de recursos tecnològics, i sobretot el Nearpod, que no en sabia de la seva existència i hagués estat molt útil per a la nostra unitat didàctica a l'hora de voler tenir totes les tauletes controlades i saber què està fent cadascuna d'elles, que d'això tracta aquesta aplicació.

Font: Nearpod



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada