dimarts, 1 de març del 2016

Nous recursos!

Molt bon dia a tots!

Avui havia de començar el Curs de monitora de temps lliure però, malauradament, m'han informat que el començarem el dilluns següent. Tot i així, m'he despert amb molta energia!

Us vull fer arribar alguns recursos dels quals m'he assabentat aquests dies i que he trobat força interessants. 

Primer de tot el "Google classroom". És una aplicació del Google Chrome per a Android que permet "crear" classes i poder compartir amb elles tot el que sigui necessari. Un detall que crec que convé afegir és que s'ha de descarregar, no s'hi pot accedir sense haver-lo instal·lat prèviament, tot i que això no és un problema. 

Es poden tenir diverses classes; entre alumnes, entre professors, entre professors i alumnes... i només cal entrar-hi a dins per poder afegir i rebre tot tipus d'informació. 

Us deixo aquí un enllaç d'un blog que fa una mena de tutorial per saber com començar a utilitzar aquesta eina:

A més, també he trobat aplicacions, jocs, recursos per utilitzar a l'aula que ens ajudaran a oferir un ensenyament més dinàmic i divertit. He agafat un exemple de lletres i un altre de matemàtiques. 



Tot i que algunes aplicacions encara estan en període de creixement i, per exemple, el Planeta Lletra només està disponible per a Apple crec que és interessant saber de la seva existència i, si es té l'oportunitat, poder utilitzar-ho. 

Ja quasi per acabar, un nou invent! Es tracta d'un invent telepresència robòtica. Primer de tot, us deixo un vídeo perquè us endinseu una mica més en ell:



Com heu vist, aquest robot permet, en certa forma, a nens que no poden estar físicament a l'escola a estar-hi i poder seguir les classes a través de la tecnologia. Per exemple quan un nen està malalt, crec que és un gran avantatge poder assistir igualment a classe. Sobretot en casos de malalties que s'allarguen, per exemple nens que estan hospitalitzats, crec que és un gran pas cap endavant. 

Finalment, us deixo amb un petit vídeo on els mateixos nens expliquen quina seria la seva escola ideal.


Espero que us hagi agradat i que en un futur sigueu capaços de posar en pràctica nous i innovadors recursos en les vostres aules! Jo, almenys, ho intentaré, 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada